torsdag 17 november 2011

Flicka möter pojke och blir kär...i en varg?

Dags för en härlig bokserie tycker jag!

Höst och vinter här i Sverige kan vara väldigt mystisk, med dimma, frost och mörka stjärnklara nätter. Vad passar då bättre än lite mystiska kärleksromaner. De flesta känner säkert till Twilightböckerna. Till er som tyckte om dessa böcker kan jag rekommendera Maggie Stiefwater som en intressant ny författarinna. Till er som inte läst Twilightböckerna kan jag också rekommendera dessa böcker som en mjukstart in i en värld av mytologiska varelser och spännande kärleksberättelser. Böckerna heter på engelska och svenska; Shiver/Frost, Linger och Forever. Här ska ni få en kort beskrivning av de tre.

Shiver/Frost

"Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag - ingenting annat någonstans, bara Grace och jag, hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel."
I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan.
Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen.
Linger/Feber

Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas till varg. Så hon borde vara lycklig. Men det är hon inte. En våldsam feber rasar i hennes kropp och för var dag som går växer vargen inom henne sig allt starkare och hotar att ta över hennes kropp. Kommer hon att förvandlas när vintern kommer?

Samtidigt dras Isabel, som redan har förlorat sin bror till vargarna, obönhörligt till flockens senaste medlem, den farligt sexige Cole. Men Cole är inte att lita på. Han kämpar för att förbli varg för att glömma sitt förflutna. Ett förflutet som kan innebära slutet för vargarna i Mercy Falls ...
Forever/För evigt

När Sam träffade Grace var han en varg och hon en flicka och deras kärlek verkade omöjlig. Till slut lyckades de finna ett sätt för honom att bli en pojke och de kunde äntligen vara tillsammans. Där borde deras berättelse ha slutat, när de var som lyckligast. Men det förflutna hinner upp Grace då vargviruset som alla trott hon var immun mot, förvandlar henne till varg och skiljer dem åt. Sam måste hitta ett sätt för henne att åter bli människa, men tiden är knapp då stadens invånare står i begrepp att utrota vargarna i Mercy Falls en gång för alla
Följ med in i en värld av mystiska väsen och kärlek mot alla odds. Det perfekta botemedlet mot en lång, mörk och kall vinter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar